Jump to content

Kell a kollagén

2021. 06. 08. 19:00

Fiatal és egészségesként sok mindenre nem gondolunk, ami a betegséggel, korosodással kapcsolatos. Azt sem tudjuk, hogy létezik olyan anyag, hogy kollagén.

A kollagén hiányát azonban már megérezzük, ha sajognak az ízületek. A csodás kollagén azonban nemcsak az ízületeket védi, de hatással van a bőr és a faj állapotára is. A kollagén úgy működik, mint a természet csodás ragasztója. A szervezet csak egy bizonyos korig termeli ezt az anyagot, később azonban leáll a termelése. Még az a jó, hogy külsőleg pótolható ez az anyag.

A szépségipar ezt fel is fedezte, ezért már számos kollagén tartalmú termékkel rukkoltak elő, pedig a valóság az, hogy a kollagén nem tud bőrön keresztül felszívódni, vagyis be sem tud épülni. A megoldás tehát az, hogy be kell vinni a szervezetbe azért, hogy az emésztés folyamatával együtt fel tudja dolgozni a test. Erre is van megoldás, hiszen létezik hal, sertés, csirke és marha kollagén is. Joggal juthat eszünkbe a vegán életmód. A kollagénre ugyanis mindenkinek szüksége van, de aki semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt, az kollagént sem visz be a testébe?

Ma már létezik kollagén por formájában is és természetes módon is serkenthető a kollagéntermelés a tojás, a paradicsom, a spenót, a bogyós gyümölcsök, citrusok fogyasztásával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)