Jump to content

Valami nem stimmel? Lehet, hogy az A-vitamin

2021. 08. 10. 19:00

A táplálkozás során visszük be szervezetünkbe a működésünkhöz szükséges anyagokat, köztük a vitaminokat. Azonban ezt nem mindig tudjuk garantálni, de ha a testünk hiányt szenved valamiből, azt jelzi.

A jeleket azonban nem mindig értelmezzük megfelelően, mert nem is sejtjük, hogy az egyes vitaminok hiánya milyen galibákat okozhat. Az A-vitamin közrejátszik abban, hogy élesen lássunk, jól működjön az anyagcserénk, a hormonháztartásunk, a főbb szerveink, úgymint a szív, agy, tüdő, vese.

Az A-vitamin hiányát megszenvedi a szervezetünk és olyan formában jelentkezhet hiánya, mint a lassan gyógyuló sebek, ugyanis az A-vitamin elegendő mennyisége gyorsítja a varasodást.

Nem biztos, hogy csak az állandó monitor nézés az, ami előidézi a száraz szemet. Ezért ugyanúgy felelősségre vonható az A-vitamin hiánya. Ha nincs elegendő raktáron ebből a vitaminból, akkor a rodopszin fehérje sem működhet megfelelően, amely előidézheti az úgynevezett éjszakai vakságot.

Nemcsak a szem száradhat ki akkor, ha alig van A-vitamin tartalékunk. A bőr száradása is jellemző tünete lehet annak, hogy gyér az A-vitamin állomány.

Sőt még az esetleges családalapítási projektbe is beleszólhat a kevés A-vitamin, ugyanis egyes kutatások igazolták azt, hogy összefüggés van a meddőség és az A-vitamin hiánya között.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | Képek: pixabay.com)